Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Protest tegen wapenbeurs in Londen

Share

Om de twee jaar is er de Defence and Security Equipment International Exhibition, een internationale wapenbeurs in een conferentiecentrum in Londen (dat dit evenement overigens niet op de website vermeldt). Het protest tegen de aanwezigheid van wapenproducenten die bij foute conflicten betrokken zijn en vertegenwoordigers van foute regimes, groeit elke keer verder aan. We spraken met Andrew Smith van Campaign Against Arms Trade. Hij vertelde wat er sinds maandag al aan protestacties doorging (de opbouw verstoren, vrachtwagens en tanks de toegang verhinderen, een petitie …). Het voornaamste doel daarvan is te zorgen dat iedereen weet dat de beurs er is, en wie daar allemaal naartoe komen. Onder de deelnemers aan de actieweek zijn mensen uit Egypte, Azerbeidzjan, Bahrein … en ook uit België.

Vredesactie organiseert de komende maanden een hele reeks info- en vormingsactiviteiten rond wapenhandel, waaronder een actietraining in Antwerpen op zaterdag 24 oktober.

Update: foto’s van de actie van vandaag

0 Comments on “Protest tegen wapenbeurs in Londen”

Leave a Comment