Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Burgerparticipatie over kerncentrales?

Share

Doel op de gemeenteraad van Antwerpen? Doel is toch Antwerpen niet? Toch is het belangrijk om ook in Antwerpen de nucleaire instellingen te bespreken vindt Greenpeace. Zij eisten tijdens de Antwerpse gemeenteraad van september inspraak over de kerncentrale van Doel. Daar werden zij ondersteund door de sp.a-fractie, die een motie indiende om burgerparticipatie op gang te brengen.

Eerst komt Kris van Greenpeace Antwerpen aan het woord. Hij was een van de actievoerders van Greenpeace die een flyeractie hield aan het stadhuis. Tijdens de gemeenteraad zouden enkele actievoerders nog vlaggen bovenhalen uit protest.

Over de interpellatie en weggestemde motie laten we kersvers fractieleider Kathleen van Brempt (sp.a) aan het woord.

0 Comments on “Burgerparticipatie over kerncentrales?”

Leave a Comment