Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Radio Centraal Limburg

Share

Radio Centraal werd opgericht in de ‘vruchtbare’ jaren ’80. In heel België schoten de vrije radio’s toen als paddestoelen uit de grond, en dat was in Limburg niet anders. Eén van die pioniers was Radio Noordzee, dat wekelijks in een bestelbus vanaf een andere locatie uitzond om op die manier uit de handen van de rijkswacht te blijven. Radio Noordzee groeide echter al snel uit tot een begrip in Limburg en werd vervolgens gecontacteerd door Concentra, dat de zender wilde overnemen.

Enkele medewerkers richtten daarom Radio Centraal op. Omdat er op dat moment al een Antwerpse radio met dezelfde naam actief was, werd er nog het suffix ‘Limburg’ aan vastgeplakt. Stefaan ‘t Jolyn stond in de jaren ’80 mee aan de wieg van Radio Centraal Limburg en doet verslag over het ontstaan van de radio, de drijfveren en de bitse strijd om de zendfrequenties.

0 Comments on “Radio Centraal Limburg”

Leave a Comment