Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Run for Refugees

Share

In 1992 namen vierhonderd Belgische lopers deel aan een marathon in New York. Daarmee haalden ze maar liefst 18.000.000 Belgische franken op voor Artsen zonder Grenzen. Dat was het begin van de vereniging Sporters voor Artsen zonder Grenzen. In de afgelopen 23 jaar sportten die zo’n 2 miljoen euro bij mekaar, en brachten ook vaste donoren aan, goed voor nog eens 6 miljoen. Een paar weken geleden liep één van de leden zijn 250ste marathon voor Artsen zonder Grenzen.

William Willems, projectverantwoordelijke van de vzw, was in onze studio naar aanleiding van de Run for Refugees op 20 december, in het kader van Music for Life. Het is de tweede keer dat men zo kan wandelen of hollen langs een licht avontuurlijk parcours van vijf kilometer in De Schorre 2, uitgestippeld samen met een lokale joggersclub. Men zoekt daarvoor dan sponsoring, en men kan het parcours uiteraard meerdere keren afleggen. Zoals de naam doet vermoeden, gaat de opbrengst dit jaar specifiek naar medische en logistieke hulpverlening aan vluchtelingen. Inschrijven (tot 17 december) en praktische informatie alhier.

0 Comments on “Run for Refugees”

Leave a Comment