Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

In gesprek met Erik Thys over zijn boek ‘Psychogenocide’

Share

Psychiater en auteur Erik Thys heeft een beklijvend boek geschreven. In ‘Psychogenocide’ belicht hij een zwarte bladzijde uit de nazi-periode in Duitsland en Europa. Thys vertelt hoe duizenden psychiatrische patiënten op een griezelig efficiënte manier omgebracht werden.

In zijn boek legt Erik Thys ook een verrassende link met kunst. De nazi’s organiseerden namelijk zogenaamde schandtentoonstellingen, waar schetsen van psychiatrische patiënten naast meesterwerken van moderne kunstenaars getoond werden. Onder de noemer ‘Entartete Kunst’ werden niet alleen joden en zigeuners, maar ook kunstenaars en psychiatrische patiënten ‘ontaard’. De geheime genocide die erop volgde was huiveringwekkend. Het bleek een voorbode voor de latere Holocaust.

0 Comments on “In gesprek met Erik Thys over zijn boek ‘Psychogenocide’”

Leave a Comment