Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Alter Summit

Share

Uit het Wereld Sociaal Forum kwam een Europees ESF voort, waaruit in 2013 het initiatief Alter Summit ontstond. Dit is een jaarlijks ontmoetingsmoment voor sociale organisaties (vakbonden, ngo’s, collectieven, verenigingen allerhande) die strijden voor socialer, ecologischer en feministischer Europa met voor iedereen recht op werk, gezondheid, huisvesting, onderwijs en cultuur. Tijdens zo’n top wordt het Europees beleid besproken, komen alle Europese sociale bewegingen in beeld, en komen er gecoördineerde strategieën en concrete plannen tot stand voor acties om het Europees beleid te beïnvloeden. Voor veel nationale organisaties is het een grote meerwaarde om hun acties in een ruimer kader te kunnen ontplooien.

Dit jaar zal de top in november in Brussel plaatsvinden, en vooral draaien rond sociale en syndicale rechten.

We spraken met een Belgische medewerker, vakbondssecretaris Felipe Van Keirsbilck, en daarna met Alter-Summit-coördinator Sebastian Franco.

Herbeluister deel 1:

Herbeluister deel 2:

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? Alter Summit”

Leave a Comment