Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Op naar ronde 3 in Spanje

Share

Nadat de parlementsverkiezingen van 20 december 2015 geen regering opleverden, hebben ook de herkansingsverkiezingen van 26 juli geen soelaas gebracht. Conservatieven en liberaal-populisten proberen wel een regering te vormen, maar de positie van de sociaal-democraten is cruciaal: zonder hun onthouding geen  minderheidskabinet voor Mariano Rajoy, uittredend premier, voorman van de Partido Popular en Gallego met een accent.

Vincent Scheltiens bespreekt met ons de politieke situatie in Spanje en evalueert het kartel tussen Podemos en Izquierda Unida. Daarnaast bespreken we ook de nakende verkiezingen in Spaans Baskenland en de terugkeer van Arnaldo Otegi, voormalig woordvoerder van Batasuna. Tot slot vertelt Scheltiens ook over Spaanse media, die marionetten lijken te zijn van de Spaanse machtspartijen.

0 Comments on “Op naar ronde 3 in Spanje”

Leave a Comment