Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Het geld van het voetbal

Share

Voetballen is simpel, maar het moeilijkste dat er is, is simpel voetballen, zo sprak een Nederlander ooit. Maar hoe simpel het spel zelf lijkt, des te moeilijker en troebeler is de wereld rondom de balsport. Makelaars die niet altijd de beste bedoelingen hebben, minderjarige jongetjes die uit hun vertrouwde omgeving worden weggeplukt, oliesjeiks die plots grote clubs creëren, corrupte instellingen en onwaarschijnlijke transferbedragen: de pret kan niet op.
We spreken erover met journalist en schrijver Frank Van Laeken. Hij kent de gangen van VRT-sportredactie (en ook die van FM2000, maar dat is een ander verhaal) en schreef het boek Excess United, over het geld van het voetbal. Een gesprek in drie delen, over waarom de winst niet noodzakelijk altijd bij de Duitsers terecht komt (*)…

(*) Vergezochte verwijzing naar een bekende uitspraak van de Engelse sjotter Gary Lineker: ”voetbal is een spel van 22 spelers en op het einde winnen de Duitsers.”

0 Comments on “Het geld van het voetbal”

Leave a Comment