Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Reel Injun!

Share

Orlando Verde, stafmedewerker bij Kif Kif en meer specifiek één van de bezielers van de Kif Kif Filmblog, was in onze studio naar aanleiding van de vertoning maandagavond van Reel Injun (‘Nenechtenindiaan’) in Filmhuis Klappei. We begonnen met een kadering van wat Kif Kif doet, en daaruit volgde nog wat scherpstellen van een aantal veelvuldig maar niet altijd eenduidig gebruikte termen uit het multiculturele debat.

Terug dan naar de documentaire. Die gaat over de stereotiepe beeldvorming rond de oorspronkelijke bewoners van Amerika in Hollywood-films. Blijkbaar kwam deze bevolkingsgroep al van in de beginjaren van de film in beeld, maar de manier waarop evolueerde wel drastisch.

Na de film volgt nog een uiteenzetting over andere dergelijke gevallen van in de filmgeschiedenis. Orlando verwees zo b.v. naar de documentaires Reel bad Arabs
(hier volledig online) en Classified X  (over Afro-Amerikanen).

Maandag 3 oktober om 19u30: Reel Injun in Filmhuis Klappei

0 Comments on “Reel Injun!”

Leave a Comment