Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

heraanleg van de Herentalsebaan

Share

Het Antwerps stadsbestuur heeft beslist om bij de heraanleg van de Herentalsebaan in Deurne alle vervoersmodi toe te laten.  Sp.a vindt dit geen goed idee en voert actie.

Tom  Meeuws: “Het is een waanzinng idee om in 2016 nog een winkelstraat aan te leggen waarbij  iedereen elkaar voor de voeten rijdt. Bloeiende winkelstraten zijn de laatste jaren verkeersluw aangelegd en zeker niet met autoverkeer in twee richtingen en ertussen nog een tram.”
“Het districtsbestuur had een plan voor een verkeersluwe heraanleg voorgesteld dat is door het stadsbestuur naar de prullenmand verwezen. Het stadbestuur verwees daarbij naar de winkeliers. We hebben zelf met een aantal winkeliers gesproken en het blijkt dat je sommigen  van hen inderdaad moet uitleggen dat een winkelstraat bloeit als de mensen er rustig kunnen doorwandelen of fietsen.”

De werken zullen waarschijnlik in 2018 starten.

0 Comments on “heraanleg van de Herentalsebaan”

Leave a Comment