Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Ecokot moet weer verhuizen

Share

Uit de indignados-beweging in onze stad groeide een evenement dat zich Common Antwerp noemde, en waar allerlei sociaal geëngageerde organisaties bij betrokken waren. Daaruit ontstond dan weer de vzw Common Antwerp, die onder andere startte met het project Ecokot, in een groot leegstaand gebouw op de Kattenberg in Borgerhout. Daar was plaats voor allerlei initiatieven: volkskeuken, fietsreparaties, evenementjes … Toen dat gebouw vrijgemaakt moest worden, kon het Ecokot een ander pand betrekken, op het Moorkensplein. Daar kwamen een bijna-geef-winkel voor kleren, een boekencafé, en allerlei info-, discussie- en filmavonden, soms ook elders, zoals de vertoning van This Changes Everything komende maandagavond in Filmhuis Klappei. Op hun facebookpagina vindt u zo te zien de meeste informatie over wat er nog op het programma staat. Het Ecokot was ook de trekker van de oprichting van de intussen weer opgedoekte samentuin De Wasserette op een leegstaand perceel om de hoek.

Tot februari kan het Ecokot nog op de huidige lokatie blijven. Als u een idee hebt voor een nieuwe plek, dan horen zij dat graag.

1 Comment on “Ecokot moet weer verhuizen”

  1. #1 Annmarie Sauer
    on Jan 28th, 2017 at 1:33 pm

    Ik hoop dat jullie snel een nieuwe goede plek vinden voor alles wat jullie doen. Ik hou de boeken dus nog even bij tot jullie weer gesettled zijn.

Leave a Comment