Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Fundament, een nieuw socio-cultureel initiatief in Antwerpen Noord

Share

bron: maps.google.be

Er is een socio-cultureel, buurtgericht initiatief in de maak in Antwerpen Noord (2060).  De vrijwilligersvereniging Fundament ontstond toen de kerkfabriek de leegstaande kelder onder de  Sint-Amanduskerk in de Van Kerckhovenstraat aanbood.

Initiatiefnemer Benjamin De Bruyn legt uit. De 1250 m² grote ruimte zal verschillende bestemmingen krijgen: atelier, fietsuitleendienst, jeugd-cultuur rumte, café … en wordt dus vooral een ontmoetingsplaats. Er zijn  ook nog plannen voor een lokale TV-studio en een polyvalente ruimte. “Iedereen die inspraak wil hebben en wil meewerken is welkom om dat te doen.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via kelder2060@gmail.com.

Maar naast inrichting van de ruimtes zelf moet er ook verwarming, ventilatie en verlichting aangelegd worden, ook moeten er bijkomende trappen komen. Voor de werking wil Fundament zelfbedruipend zijn, maar er is wel ongeveer € 150.000 nodig om alle investeringskosten te dekken. Daarvoor worden vier bronnen aangesproken.    Benjamin De Bruyn heeft het over ‘PPPS’. Eén van de ‘P’s staat voor Privaat: op 6 januari werd een crowdfunding gestart op growfunding.be om € 3.900 pp te halen.

De bar zou moeten klaar zijn vóór de lente, de werkzaamheden aan de andere lokalen zullen parallel verder lopen.

0 Comments on “Fundament, een nieuw socio-cultureel initiatief in Antwerpen Noord”

Leave a Comment