Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Parlementaire infodag over burgerslachtoffers bij militaire interventies

Share

De infodag gaat aanstaande maandag 20 maart door in het Parlement van 12 tot 16 uur en wordt georganiseerd door Vredesactie en 11.11.11. We bellen Lene Jacobs van Vredesactie

“De infodag is nodig want het debat in België is tot nu toe weinig inhoudelijk.”

Er komen 4 sprekers: twee mensen van Airwars, de NGO die het aantal burgerslachtoffer opvolgt, een juriste gespecialiseerd in de rechten  van slachtoffers van militaire interventies. En ten slotte ook nog Christopher Kolenda, oorlogsveteraan, veiligheidsexpert en voormalig adviseur van het Amerikaans leger.

“Als het over de aankoop van gevechtsvliegtuigen of de militaire operatie in Syrie en Irak gaat dan valt het op dat er weinig kritische stemmen zijn. Niemand lijkt lessen te trekken uit de vorige operaties. ”
“De overheid weigert momenteel om in dialoog te gaan, wat zeer eigenaardig is. We kunnen het oneens zijn maar dat moet ons niet weerhouden om naar elkaar te luisteren. Momenteel blijft het langs de kant van de meerderheid wel heel stil.”

De infodag is op parlementairen gericht maar iedereen is welkom in de Leuvenseweg 13, ook al is de inschrijving afgesloten.

0 Comments on “Parlementaire infodag over burgerslachtoffers bij militaire interventies”

Leave a Comment