Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Burgeroorlog in Jemen: 2 jaar Saoedische inmenging

Share

Deze week was het zes jaar geleden dat de Jemenitische bevolking in opstand kwam tegen de hoge werkloosheid, economische malaise, corruptie. Het land is in een lang aanslepend gewelddadig en vergeten conflict verwikkeld geraakt. Op 25 maart was het 2 jaar geleden dat Saoedie Arabië er zich mee ging moeien.
We bellen met Ludo De Brabander die een artikel schreef over Jemen op vrede.be.

“De VSA leverden in 2015 voor 20 miljard $ wapens aan Sadie Arabië. Ook Frankrijk en het VK leveren wapens, in strijd met de Europese gedragscode waaraan Leveriungen aan Saoedie Arabië niet voldoen. Ook het Waals gewest gaf in 2015 een akkoord voor de levering van 600  miljoen euro wapens aan de Saoedi’s.” Die wapens worden vooral gemaakt door FN dat in handen is van Wallonië, wat het dossier genant maakt voor PVDA en de PS.

Door de oorlog is Jemen één van de 4 Afrikaanse regio’s waar hongersnood is uitgebroken met 7 miljoen mensen in acute hongersneed. “Er zijn 2,5 miljoen mensen op de vlucht. “

0 Comments on “Burgeroorlog in Jemen: 2 jaar Saoedische inmenging”

Leave a Comment