Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Republikeinen helpen de banken // Twitter pakt Russische media aan

Share

Op 30 september hadden journalist/activist we Derek Monroe in de studio. Na de uitzending heeft hij aangeboden om op regelmatige basis bijdragen te doen voor Radio Centraal vanuit de VS.

Vandaag hebben we het over een initiatief van de Republiekeinen om het onmogelijk te maken om rechtzaken aan te spannen tegen woekerpraktijken van banken.  Dat gebeurt door het inlassen van ‘arbitrage’-clausules in de contracten. Dat zijn de kleine lettertjes op pagina 70 die stellen dat ingeval van klacht geen rechtzaak kan aangespannen worden. Volgens Monroe is dit ongrondwettelijk en is  het laatste woord hierover nog niet gezegd. Hij verwacht dat de zaak tot bij het Hooggerechhtshof zal geraken.

Daarnaast gaan we ook in op de weigering van Twitter om nog advertenties van RT en Sputnik te plaatsen. De reden is de vermeende inmenging door de Russische media in the verkiezingen in de VSA vorig jaar. Vorig jaar benaderde Twitter zelf nog RT voor een advertentie-contract aldus Dennis Monroe. Tot het vlakaf verbannen van RT en Sputnik durft Twitter volgens hem niet over te gaan. Dat zou teveel doen denken aan Chinese toestanden.

 

0 Comments on “Republikeinen helpen de banken // Twitter pakt Russische media aan”

Leave a Comment