Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Heeft de fiets een plaats in de stad?

Share

Simonsstraat, Lange Dijkstraat, Sint-Bernardsesteenweg, … De afgelopen weken verloren op verschillende plaatsen in de stad fietsers het leven.

We ontvangen in de studio Renaat Van Hoof van de Fietsersbond Antwerpen. Met hem bespreken we kruispunten, lichten, fietspaden, en andere gevaarlijke uitdagingen die tweewielers te vaak moeten trotseren in de stad. Ook bespreken we de rol van de overheid, die veel te vaak tekort schiet

De kans is groot dat we in de toekomst hetzelfde gesprek zullen moeten voeren, tenzij er beweging in de zaak komt. Nu vrijdag geven fietsers in de stad daarom een extra luid signaal tijdens de Critical Mass Bike Ride die om 18u start op het Theaterplein. Radio Centraal ondersteunt de CMBR met toepasselijke muziek.

Wie een overzicht wil van hoe er de laatste jaren geblunderd is inzake mobiliteit in A: http://www.blunderboek.be/

 

0 Comments on “Heeft de fiets een plaats in de stad?”

Leave a Comment