Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Herontwikkeling AROP-site in Borgerhout

Share

Er zijn plannen om de AROP-site, aan de Stenenbrug in Borgerhout op enkele blokken van De Roma, te herontwikkelen. De AROP site was een sociale werkplaats met  hangars maar staat al enkele jaren leeg.  Het plan is om er appartementen, een school en een supermarkt te bouwen.

We hebben buurtbewoner Arne De Cock in de studio. De buurt is niet gerust in de plannen. “De aankondiging van de bouwaanvraag hangt sinds vorige week uit maar er is zo goed als  geen communicatie geweest  met de buurt over het project en nu worden ze geconfronteerd met een bijna megalomaan project.”

“De appartementen zullen vier verdiepen uitsteken boven de aanpalende huizen. We maken ons ook zorgen over de impact van de supermarkt op de lokale mobiliteit.  Er is een mobiliteitsstudie uitgevoerd die de naam niet waardig is want er wordt vanuit gegaan dat de helft van de mensen niet met de auto zullen komen winkelen. Dit is volgens ons niet realistisch.”

De plannen voor de AROP site liggen momenteel ter inzage bij de stedelijke administratie in Den Bel. Op maandag 8 januari, om 20 uur, wordt een info-avond georganiseerd in ‘t Werkhuys (Zegesltraat)

Links:
– Presentatie van het project door Van Eerd vastgoed HIER (8.5MB)
– Flyer voor info-avond op 8 januari 2018 HIER

0 Comments on “Herontwikkeling AROP-site in Borgerhout”

Leave a Comment