Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

CD&V Antwerpen zet in op verjonging

Share

De Antwerpse CD&V trekt alleen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Onder aanvoering van federaal Minister Kris Peeters willen de Antwerpse christendemocraten vermijden om weer platgedrukt te worden tussen N-VA enerzijds en Links anderzijds. Wat opvalt is dat Peeters gesteund wordt door heel wat jongeren. Nadat de 29-jarige Orry Van De Wauwer Caroline Bastiaens opvolgde in het Vlaams Parlement, staken nog jongeren hun neus prominent aan het venster.

In 2012 was Sam Voeten (29) de jongste kandidaat op de Stadslijst. Vandaag is hij een van de sterkhouders van CD&V en woordvoerder van de CD&V-fractie in het federaal parlement. Hij geeft tekst en uitleg bij de verjonging op de nieuwjaarsreceptie vam de christendemocraten.

Twee voorzitters van lokale afdelingen komen rechtstreeks van de CD&V-jongeren. In Merksem leidt Thomas Ven (29) de afdeling. In Antwerpen is de scepter in handen van Jan Braeckmans (29). Braeckmans trekt de lijst zelfs in het district Antwerpen waar hij nu al districtsraadslid is. Een gesprek met beide heren, over de verjonging van de partij en de kijk van jonge christendemocraten op de stad.

(foto: CD&V Antwerpen)

0 Comments on “CD&V Antwerpen zet in op verjonging”

Leave a Comment