Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Start aanplanting nieuwe bomen Noorderlijn // Leienknip: Stand van zaken

Share

De stad meldt via Noorderlijn dat men begonnen is met de aanplanting van 73 bomen op het eilandje aan de Sint-Laureiskaai. Binnenkort start de aanplant op de Noorderlaan en aan de noordelijke leien, waar in totaal een 900-tal nieuwe bomen komen. De aanplanting is vooral een herstel  na de kap die eerder dit jaar plaatsvond.

“De bomen die aangeplant worden hebben hebben al een serieuze omtrek. Dat was een voorwaarde die opgelegd was in het bestek.” zegt Cheryl Horemans van Noorderlijn. “De bomen op het eilandje zijn het dunst, maar die op de Noorderlaan zijn echt wel al veel meer opgeschoten.  De platanen die op de leien geplant zullen worden, zijn twaalf tot veertien meter hoog. ”

Noorderlijn doet ook de communicatie rond de heraanleg van het Operaplein en de leienknip. De werken zitten op schema en de auto’s zullen  eind 2018 weer het centrum kunnen doorsteken via de leien. Voor de fietsers lopen de zaken evenwel niet zoals  gepland: Het was voorzien dat de doorgang voor de fietsers aan de leien opnieuw zou mogelijk zijn eind 2017. Nu blijkt dat ze een jaar lang zullen moeten rondrijden via de parallelwegen en ook pas eind 2018 de leien zullen kunnen gebruiken ter hoogte van het Operaplein.

 

0 Comments on “Start aanplanting nieuwe bomen Noorderlijn // Leienknip: Stand van zaken”

Leave a Comment