Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

de Parkland schietpartij en onderzoek Robert Mueller, a.k.a Russiagate

Share

We bellen onze VSA correspondent Derek Monroe  over de Parklandschietpartij en voor een stand van zaken in Russiagate.

Monroe is positief over de beweging van vooral jongeren die de vrije wapenverkoop en de macht van de NRA niet langer pikken. Terzelfdertijd merkt hij agresieve reactie van de rechterzijde.  Volgens Fox is de beweging tegen de vrije verkoop van alle vuurwapens gesteund door alle soorten linkse organisaties en door, jawel,  Rusland.

Monroe belde tijdens redactionele uitzending (op 20minuten, 40 seconden HIER) naar publieke radio   WBUR   waar een gesprek aan de gang was over de inbeschuldiging stelling door Special Council Robert Mueller van 13 Russen naar aanleiding van inmenging in de presidentiële verkiezingen  van 2016. Derek Monroe stoort zich eraan dat er geen echt ebat was. De twee studiogasten gingen volledig mee in de rethoriek dat de Russische inmenging zeer ernstig is en ook niet te vergelijken is met wat de VSA zélf doet in andere landen. Eén van de gasten is David Salvo van de ´Alliance for Securing Democracy ´, een organisatie bevolkt met mensen uit de spionagediensten.

We laten ook politiek journalist  Marcy Wheeler horen die tijdens een interview op Democracy Now waar ze het belang van de Russische inmenging erkent maar sterk relativeert.

In het laatste deel wordt het onderzoek door Mueller van een andere kant bekeken en niet gewoon gezien als een zaak gelinkt aan Rusland. De aanklachten in het kader van Russia-gate zijn op basis van de beschuldiging dat personen niet echt waren wie ze pretendeerden te zijn en zo de VSA schade berokkenden.  Dezelfde logica kan doorgetrokken worden naar Jared Kuchner, de schoonzoon van Trump, aldus Marcy Wheeler.  Trump zelf zou dus kunnen gepakt worden via zijn schoonzoon omdat die stelt te handelen in naam van de VSA terwijl hij vooral met zijn  eigen zakenbelangen bezig isvergelijking

De vraag stelt zich dan ook of Mueller niet politiek gemotiveerd is. Is het niet gewoon de bedoeling om Trump te pakken? Monroe: “Natuurlijk is dat het geval”.

Noot: Derek Monroe heeft het op een bepaald moment over journaliste Anna Politskaya maar bedoelde Natalia Veselnitskaya.

0 Comments on “de Parkland schietpartij en onderzoek Robert Mueller, a.k.a Russiagate”

Leave a Comment