Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voor wie voert Zweden spionagevluchten uit voor de Libanese/Syrische kust? – Derek Monroe

Share

The Aviationist kwam erop uit dat Zweden spionagevluchten uitvoert voor de kusten van Libanon en Syrië.  Het lijkt erop dat dat de Zweden de Russische installaties aan het bespioneren zijn. Voor wie de Zweden dit doen is niet geweten maar Derek  Monroe vermoedt in opdracht van de NAVO of VSA.

Recentelijk neemt  Zweden een belangrijke rol op in de militaire acties van de NAVO tegen de ‘Russische dreiging’. Opmerkelijk aangezien Zweden geen lid is van de NAVO.

Enkele dagen terug publiceerde het (toevallig ook) Zweeds onderzoeksinstituut SIPRI haar rapport over de wereldwijde militaire uitgaven. Die zitten op 1.700 miljard dollar waarvan de VSA 620 miljard voor haar rekening neemt. De militaire uitgaven van de VS daalden de afgelopen jaren maar aan die trend kwam in 2017 een einde. De militaire uitgaven van Rusland daalden voor het eerst in 20 jaar, met 13 miljard $. Rusland gaf in 2017 66 miljard dollar uit aan defensie en offensie.

Derek Moeroe komt aan het begin en aan het einde van ons gesprek nog terug op zijn bezoek aan Oekraïne. Daar sprak hij ook de Canadese ambassadeur aan over de wapenverkoop  door Canada aan Saoedie Arabië.

Eerste geluidsbestand: uitzending met interview Derek Monroe
Second sound file: full interview with Derek Monroe, English only

0 Comments on “Voor wie voert Zweden spionagevluchten uit voor de Libanese/Syrische kust? – Derek Monroe”

Leave a Comment