Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De fixer van Trump in de problemen

Share

Derek Monroe, onze man in Chicago, verwijst naar de berichtgeving over de half miljoen dollar die Michael Cohen, de advocaat/fixer van  Trump, ontving van Oekraïne. Het geld zou bedoeld zijn om de vertroebelde relaties tussen Oekraïne te herstellen. Die waren vertroebeld doordat president Poroshenko er in 2016 erop gegokte dat Hillary Clinton de presidentsverkiezingen zou winnen en had daarom meegeholpen aan de verdachtmakingen dat Trump zou samenspannen met Rusland.

Het was al bekend dat  de firma’s AT&T en Novartis  hopen geld gegeven hadden aan Cohen om Trump te kunnen benaderen. In het geval van Oekraine gaat het over een vreemd land dat probeert invloed te verwerven.

Daarna hebben we over een nieuw lijk dat enkele weken uit de kast viel bij het establishment van de Democratische partij: uit een opname bleek dat iemand van de partijleiding had gevraagd aan een  linkse kandidaat om zijn kandidatuur bij de voorverkiezingen in te trekken om zo verzekeren dat de preferentiële kandidaat van de  DCCC (de partijleiding) het zou halen.  Opnieuw een bewijs voor Derek Monroe dat de Democratische partij niet te hervormen valt.

Verder nog met Derek Monroe over de uit/afgestelde top tussen Trump en Kim Jong Oen, en over de oorlogsvoorbereidingen van Zweden.

Eerste geluidsbestand: uitzending met interview Derek Monroe. (38min40sec)

Second sound file: full interview with Derek Monroe, English only. (26min50sec)

 

 

0 Comments on “De fixer van Trump in de problemen”

Leave a Comment