Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Luchthaven Deurne: Vliegerplein werkt aan alternatieven

Share

foto: RC

Burgerplatform Vliegerplein organiseerde zaterdag een actie waarin aan de overheid gevraagd werd om de uitbreidingsplannen en de subsidiëring van de Deurnese luchthaven te stoppen.

Bert Leemans van Vliegerplein aan het woord.

“De jaarlijkse exploitatiesubsidie bedraagt 4 miljoen €.  Sedert 2014 heeft de overheid verder al 18 miljoen € in de infrastructuur geïnvesteerd bovenop de 55 miljoen die de tunnel onder startbaan gekost heeft. Daartegenover staat een consessieinkomst van 250.000€ voor de overheid. ”

Blijkbaar slaagt Egis er toch beter dan verwacht in om passagiers aan te trekken voor de luchthaven. “Er is een stijging van het aantal passagiers dat stilaan bijna terug op het niveau is van de jaren ’70”.

“We werken samen met de universiteit van Leuven aan een alternatief. Acht studenten van de master-na-master opleiding Urban Planning and Strategic Environmental Management hebben een aantal plannen uitgetekend. Daaruit hebben we ideeën geput. Daar werken we verder aan en we komen over een aantal maanden  met meer concrete sugesties naar buiten.”

 

0 Comments on “Luchthaven Deurne: Vliegerplein werkt aan alternatieven”

Leave a Comment