Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Artikel 23

Share

In aanloop naar de verkiezing brengt de burgerbeweging Hart Boven Hard het grondswetartikel nummer 23 onder de aandacht. Artikel 23 stelt dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, met recht op arbeid, sociale zekerheid, behoorlijke huisveestiging, bescherming van het leefmilieu, culturele ontplooiing en recht op gezinsbijslagen. Een heel pakket waar u recht op heeft, maar wat voor een steeds groter deel van de bevolking geen evidentie is. Momenteel loopt een bevraging waarop je voorstellen die ontstaan zijn rond artikel 23 kan ontdekken en steunen. Met dit resultaat wordt later naar de overheid getrokken. Dieter en Steven van Hart Boven Hard duiden de bevraging die nog een weekje loopt.

>> Zelf de bevraging invullen? Klik hier

0 Comments on “Artikel 23”

Leave a Comment