Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

VSA: Mueller-getuigenis en Democratische debatten

Share

http://www.fbi.gov/about-us/executives

“De Democraten hadden moeten weten dat de getuigenis van Robert Mueller niet ging opleveren wat ze ervan verwachtten”. Ondertussen hebben de Democraten het over gezondheidszorg in debatten die betaald worden door de farmaceutische industrie.

Na veel moeite kregen de Democraten dan toch de speciale aanklager Robert  Mueller in het parlement. In het rapport van Mueller stond al dat er geen bewijs gevonden was van samemwzering tussen Trump en de Russische overheid om de presidentsverkiezingen van 2016 te beinvloeden. Het rapport gaf wel aan dat Trump het onderzoek had proberen te beïnvloeden en belemmeren. De  Democraten hadden gehoopt dat Mueller dit expliciet zou zeggen tijdens de getuigenis, wat dan munitie zou zijn om Donald Trump aan te vallen. Maar Mueller bleef op de vlakte en zei niets waarmee de Democraten iets konden aanvangen tegen Trump.

Volgens Derek Monroe hebben de Democraten het aan zichzelf te danken: Niet alleen zijn ze  Russia-gate blijven rekken terwijl er niets te bewijzen viel, maar “ze hadden moeten weten dat Mueller geen ridder op een wit paard was, maar een man van Republikeinse signatuur.  Als hoofd van de FBI hielp Mueller mee met inval in Irak, door de valse beweringen dat het land massavernietigingswapens bezat te ondersteunen. Hij was ook mee verantwoordelijk voor valse beschuldigingen van terrorisme aan het adres van burgers die niets te maken hadden met de zogenaamde Anthrax brieven.”

Ondertussen wordt, althans binnenin het Democratisch kamp,  wel degelijk over andere zaken gesproken dan Russia-gate. Tijdens de debatten van de afgelopen week was gezondheidszorg één van de belangrijke thema’s. Niet zonder ironie kon vastgesteld worden dat de door CNN georganiseerde debatten gesponsord werden door de farmaceutische industrie. Volgens Derek Monroe is dit symptomatisch voor de mate waarin de publieke ruimte gekaapt wordt door allerhande private belangen. Telkens opnieuw blijkt dat de media financieel afhankelijk zijn van de bedrijven waarover ze beweren op een onafhankelijke manier verslag uit te brengen.

0 Comments on “VSA: Mueller-getuigenis en Democratische debatten”

Leave a Comment