Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Bluegate – Groene Corridor verlegd wegens verhuis gevangenis

Share

Bluegate site-2013 (Foto-RC)

Bij een stemming op de gemeenteraad van juni over de nieuwe industriele zone Bluegate heeft Groen zich onthouden. We vragen aan gemeenteraadslid Joris Giebens waarom.

“Groen heeft  het Bluegate-project  altijd ondersteund tot het moment dat, in een NIMBY-reflex, Liesbeth Homans en de stad Antwerpen beslisten om de nieuwe gevangenis niet in Wilrijk te bouwen maar op de Bluegate site. Die beslissing heeft vooral de Groene Corridor onder druk gezet. Die corridor moet de Hobokense polder verbinden met de bermen van de ring. Door de verhuis van de gevangenis is de Groene Corridor verworden tot een groen buffertje.”

Door de komst van de gevangenis, en om de impact op het bedrijventerrein te minimaliseren, is men met de Groene Corridor gaan schuiven. Joris Giebens: “Een deel van de corridor zal men nu laten doorlopen achter een sporenbundel. De corridor is niet kleiner geworden in oppervlakte maar zal doosneden worden door de sporenbundel, waardoor de functie als corridor verloren gaat. Bovendien waren een aantal wadi’s voorzien voor afwatering. Die zullen nu doodlopen op het arresthuis.”

 

0 Comments on “Bluegate – Groene Corridor verlegd wegens verhuis gevangenis”

Leave a Comment