Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Museumstichting: Overleg gevraagd

Share

Drie provinciale musea (Mode, Foto, Diamant) worden overgeheveld van Provincie naar Stad Antwerpen. De stad will zoveel mogelijk het statuut van al het personeel gelijkschakelen. Bij de overstap is er volgens het ACV geen echt overleg gepleegd en zijn de preciese modaliteiten niet helemaal duidelijk terwijl aan de gemeenteraadsleden afgelopen maandag wel al gevraagd werd om de inkanteling van de musea in de stedelijke structuur goed te keuren.

Daarom vroeg Ine Hermans van ACV Puls vóór de gemeenteraad aan  de bevoegde schepen Nabila Ait Daoud schriftelijk om de stemming uit te stellen tot wanneer er volledige duidelijkheid is gegeven aan het personeel.

“Als blijkt dat mensen op jaarbasis erop achteruit gaan dan willen we daarover onderhandelen maar de Stad weigert om in overleg te gaan.”

Het stadsbestuur negeerde dus het verzoek en liet de geneenteraad de inkanteling op de gemeenteraad van 21 oktober wel goedkeuren Ondertussen werden de betrokken personeelsleden door de stad op 25 oktober per e-mail geinformeerd dat ze zelf nog altijd niet klaar is met haar huiswerk en de preciese gevolgen voor we werknemers niet kan geven.

Volgens Ine Hermans is de eenzijdige verandering van het arbeidsscontract  een inbreuk op het Europese wetgeving. “In de richtlijn staat heel duidelijk dat personeel moet overgenomen worden met behoud van hun contract.  Hier laat men het personeel geen keuze (en verplicht men het personeel om de condities van het stedelijk contract te aanvaarden). De schepen zegt dat de Europese Richtlijn niet van toepassing is omdat het over een administratieve reorganisatie zou gaan. We zullen dat bestuderen en de juridische argumenten bekijken. We willen een goede regeling voor alle personeelsleden.”

0 Comments on “Museumstichting: Overleg gevraagd”

Leave a Comment