Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Gemeenteraad: Eerbetoon aan extreem rechts en de slachtoffers ervan

Share

De gemeenteraad van 16 december startte  een minuut stilte voor overleden gemeenteraadslid Bob Hulstaert en voor de slachtoffers van de V2-bom die exact 75 jaar geleden insloeg op cinema Rex

Bob Hulstaert stond in 1977 mee aan de wieg van het  Vlaams Blok en was voorzitter van het Bormshuis, een “documentatie- en archiefcentrum voor de geschiedenis van de Vlaamse beweging” dat behalve Vlaamsegezinde geschriften vooral een verzameling  van extreem rechtse propaganda tentoonstelt.
Gemeenteraadsvoorztter Bart De Wever zag er geen graten in om een eerbetoon aan de slachtoffers van het Nazi-bombardement te koppelen aan dat aan een idiologische erfgenaam van het nieuwe-orde gedachtengoed.

0 Comments on “Gemeenteraad: Eerbetoon aan extreem rechts en de slachtoffers ervan”

Leave a Comment