Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Inspraak/Samenspraak #03: Cultuurbesparingen wereldwijd

Share

Ondanks aanhoudend protest bespaart Vlaanderen vanaf 2020 weerom op kunst en cultuur. Verschillende landen en regio’s gingen ons voor. Welke strategieën werden hier en daar gevolgd? Rekto:Verso, het tijdschrift voor cultuur en kritiek, bracht online een zeer interessant dossier over de besparingen die wereldwijd al plaatsvonden.

Theatermaker Simon Allemeersch, cultuurmanager Karolien Derwael en theatermarker en -performer Enkidu Khaled getuigen over hun persoonlijke ervaringen en vanuit hun expertise. Voor Rekto:Verso besprak Mara Matthyssens de meest opvallende inzichten uit hun dossier over cultuurbesparingen wereldwijd.

Het gesprek was inspraak en samenspraak, aangezien het publiek meteen in discussie ging met het panel. Download de podcast hieronder en speel hem af terwijl je een regering probeert te vormen.

Inspraak Samenspraak is een samenwerkingsverband tussen Climaxi Antwerpen, HART BOVEN HARD – Antwerpen, Elcker-Ik-Centum, het Masereelfonds en Radio Centraal.

Met dank aan Simon Allemeersch voor het geluid en de montageduivel van Radio Centraal voor het afmonteren. Elke keer klinkt weer beter.

Foto: Capitaine Minuit

0 Comments on “Inspraak/Samenspraak #03: Cultuurbesparingen wereldwijd”

Leave a Comment