Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Corona-steun in de VS en Japan

Share

https://www.flickr.com/photos/niaid/49534865371/

In de VSA komt er een steunpakket van meer  dan 2000 miljard dollar om de gevolgen van de corona-epedemie op te vangen. Hoe de 500 miljard in dat pakket die voorzien is voor bedrijven zal verdeeld en gecontroleerd worden is echter niet duidelijk.

Onze correspondent Derek Monroe vreest voor chaos als de toestand lang  aanhoudt omdat  de gemiddelde Noord- Amerikaan meer wapens heeft dan spaargeld. “Het steunpakket helpt maar een check van 1000 $ is in veel gevallan amper voldoende om een maand huur te betalen. Bovendien valt het te bezien hoe dat geimplementeerd zal worden. Begin jaren 2000 rolde George W Bush ook een steunpakket uit, toen kreeg iedere inwoneer een cheque thuisgestuurd die hij kon incasseren bij de bank. Nu zijn de banken gesloten.”

In Japan heeft premier Abe ook een steunpakket aangekondigd van ongeveer 600$ per iunwoners. Abe ontving de vertegenwoordigers van de supermarktketens. Die zouden graag zien dat het geld uitgekeerd wordt onder de vorm van cadeaucheques die de mensen dan bij hen moeten spenderen. Derek Monroe:” de Japanse overheid pakt crisissen zeer slecht aan. Tijdens de Foekoesjima-crisis hebben ze gegevens over bestraling proberen te manipuleren en het lijkt erop dat het met coronacrissis opnieuw gebeurd is. ”

 

0 Comments on “Corona-steun in de VS en Japan”

Leave a Comment