Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Basisschool Kadee Deurne tijdens en na de lockdown

Share

foto:RC

Jan, interimdirecteur van basisschool kadee in Deurne, vertelt hoe bezorgde leerkrachten alles op alles zetten om hun leerlingen op te vangen tijdens en na de lockdown. De school telt 220 leerlingen en heeft weinig lokalen ter beschikking. Veel kinderen spreken thuis geen Nederlands of zitten in een kwetsbare thuissituatie.

“De toestand is alarmerend. Voorheen had men al te maken met lege brooddozen, nu zijn er een hoop kinderen die simpelweg van de radar verdwenen zijn.”

Om tot een oplossing te komen heeft Kadee overlegd met buurthuizen, lokale organisaties en ook met het district. De overheid bood 5 laptops aan, terwijl er 60 kinderen zijn zonder. De maandenlange lockdown en de zomervakantie zullen de situatie nog doen verslechteren. Veel gemotiveerde leerkrachten zijn dan ook bereid om zich tijdens de schoolvakantie in te zetten voor de kinderen die uit de boot vallen.

0 Comments on “Basisschool Kadee Deurne tijdens en na de lockdown”

Leave a Comment