Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kaaimuur haven Doel dringend aan onderhoud toe. Vlaanderen wil niet investeren.

Share

Bron: Johan De Vriendt

De kaaimuur van het haventje van Doel is bijna een eeuw oud en staat volgens Erfgoedgemeenschap Doel & Polder op instorten.

Johan De Vriendt (Erfgoedgem. Doel/Polder): “De Vlaamse overheid is verantwoordelijk voor het onderhoud. We hebben hen twee jaar geleden al aangeschreven om te melden dat de kaaimuur overhelt maar kregen geen respons. We hebben ook contact opgenomen met het gemeentebestuur van Beveren, maar dat meldde dat ‘De Vlaamse Waterweg’ (de eigenaar) de nodige investering niet wil doen omdat de toekomst van het dorp nog steeds onzeker zou zijn. Enerzijds zegt men dus dat Doel gered is, maar anderzijds wil men hier niet investeren omdat dat toch niet zo zou zijn. Dit is typisch voor de houding van de overheid, die het dorp verder laat verkommeren. ”

“De haven van Doel heeft een erfgoedwaarde. De eerste melding van de haven dateert al van de 13de eeuw en het is uniek omdat het een getijdenhaventje is. Het heeft ook nog een werkende spuikom, één van de enige in België. De site is sedert de 17de eeuw niet fundamenteel veranderd. “

0 Comments on “Kaaimuur haven Doel dringend aan onderhoud toe. Vlaanderen wil niet investeren.”

Leave a Comment