Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

40 jaar Centraal, de pioniers: Jan Balliauw, Guido Totté, Roger Van Loon, Denis Van Laecken

Share

foto: Wanda Detemmerman

Artiesten, anarchisten, piraten zonder dollemina’s maar met veel jannetten aan de wieg van Radio Centraal van 1 november 1980 tot 40 jaar later.

Gasten: Roger Van Loon, Jan Balliauw, Daniel Renders, Denis Van Laeken & Guido Totté (verontschuldigd Stefan Blommaert). Moderator: Leen Nicolas

Een salongesprek met een aantal mensen die mee aan de wieg van Radio Centraal stonden. In welke tijdsgeest ontstond de radio? Radio als journalistiek medium of radio als artistiek project; een OF/OF verhaal of een EN/EN verhaal? Wat met theaterprogramma’s voor mensen die niet naar het theater gaan? Radio Centraal, de schandvlek van de FM of net een troef? Hoe kan radio in tijden van corona meer bruggen slaan naar bijvoorbeeld de cultuursector? Een onafhankelijke radio gedragen door vrijwilligers zonder reclame die al veertig jaar lang een zeer diverse programmatie de ether in stuurt, weg van de eenheidsworst. De Sanderusstraat, de King-Kong, een avond in Beveren of hoe het allemaal begon. Genoeg anekdotes.

0 Comments on “40 jaar Centraal, de pioniers: Jan Balliauw, Guido Totté, Roger Van Loon, Denis Van Laecken”

Leave a Comment