Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Heraanleg zuiderdokken-buurt: Stadsbestuur kort door de bocht

Share

foto: RC

Op ‘ Het Zuid’ wordt niet enkel aan de aanleg van de zuiderdokkenparkings gewerkt, ook de omliggende straten krijgen een make-over.
Op de hoek tussen de Van de Sweepstraat en de Waalsekaai gaat de stad daarbij letterlijk kort door de bocht.

We bellen Eddy, één van de bewoners van het woonblok op de bewuste hoek:
“In 2017 stelde de stad de eigenaars van het gebouw voor om 20 vierkante meter van het plantsoen voor het gebouw te kopen. Na overleg  is beslist om daar niet op in te gaan. Daarna heeft de stad niets meer van zich laten horen, maar nu de heraanleg van de straten aan de gang is, blijkt dat men de weg in een bocht wil leggen die door ons plantsoen loopt.”

“Toen dat recent duidelijk werd, hebben we de stad in gebreke gesteld, waarna de werken stilgelegd zijn.  De aannemer stond al klaar en vertelde ons dat hij een vergunning gekregen had om de werken uit te voeren.”

“Het is voor ons niet duidelijk of het wel nodig was om die bocht door het plantsoen aan te leggen . Ik heb vernomen dat de werken op de hoek voorlopig stil zullen blijven liggen. Verder circuleren er geruchten dat het stukje plantsoen zou onteigend worden. Dat is wel een rare manier van werken: eerst onze tuin proberen plat te walsen zonder toestemming om dan achteraf  te gaan onteigenen. Daar hadden ze toch drie jaar geleden aan moeten denken.”

0 Comments on “Heraanleg zuiderdokken-buurt: Stadsbestuur kort door de bocht”

Leave a Comment