Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Sta op tegen racisme-actie op de pleinen en on air

Share

logo 21/3

Op 21 maart 2021 nam Radio Centraal deel aan de Internationale dag tegen racisme en uitsluiting. Simultaan op de Groenplaats, het Moorkensplein, in het Kielpark en op Radio Centraal werd een poetry-slam tegen racisme en discriminatie afgespeeld. Na afloop werd er nog een akoestisch nummer gebracht op de verschillende pleinen.

Kielpark: Junior Akwety – “A Change is gonna come”
Groenplaats: Rapha Kuabe Atekaze – “Cynthia Erivo” – Stand Up
Moorkensplein: Jaouad Alloul –  Eind Van Ons Latijn

Een nationale actie op de Dag tegen Racisme is een jaarlijkse traditie sinds 2018. In dat jaar hebben meer dan 150 kleinere en grotere middenveldorganisaties uit heel België zich verenigd in Platform 21/3, rond zes gedeelde eisen inzake dekolonisering, praktijktesten, de hoofddoek, vluchtelingenopvang, de vreemdelingenwet en etnische profilering bij de politie. Op 21 maart komen ze telkens samen naar buiten. Anders dan in vorige jaren is dit keer niet gekozen voor een nationale betoging in Brussel, noch voor een louter virtuele actie zoals in 2020. Wel voor gecontroleerde fysieke manifestaties in alvast dertien steden: naast Antwerpen ook Oostende, Ieper, Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals, Halle, Genk, Luik, Namen en Charleroi. Overal werd op 21 maart tegelijkertijd worden opgestaan tegen racisme.

Mede-organisatoren Nyira , Hind El jadid en Kevin Franssen aan het woord over de actie (fragment 1)

Radiojingle antiracismedag feat. Ageeba Cromah  (fragment 2)

Kevin Franssen over de campagne van de Stad Allemaal anders, allemaal Antwerpenaar. (fragment 3)

0 Comments on “Sta op tegen racisme-actie op de pleinen en on air”

Leave a Comment