Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Districtsburgemeester Paul Cordy na Kauakibi-gate: “We moeten niet massaal gaan snoeien in subisidies.”

Share

Het Kiel foto: Bert76 via wikipedia

Grote sommen van de overheidssubsidies voor de initiatieven van Sihame El Kaouakibi werden niet gebruikt waarvoor ze bestemd waren. Zowat alle bestuursniveaus steunden de initiatieven van EL Kaouakib: de Vlaamse en nationale regeringen, de provincie, en de steden Antwerpen en Mechelen. Ook het district Antwerpen gaf € 120.000 aan Let’s Go Urban, zo blijkt. We bellen districtsburgemeester Paul Cordy.

Cordy: ” Vier jaar hebben we de werking op het Kiel gesubsidieerd voor het organiseren van workshops voor groepen van 20 tot 25 jongeren, van 2015 tot 2018. Jaarlijks namen 200 jongeren deel, vooral uit de moeilijk te bereiken leeftijdsgroep van twaalf tot achttien jaar. In 2018, na de afwerking van het ‘Urban Centre’ in het Kiel en de uitbreiding van de jeugdwerking, werd het initiatief overgedragen aan de stad.”

Cordy erkent dat er wat discussies waren met Let’s Go Urban, maar die zouden van organisatorische aard geweest zijn, niet over de financiën.

Oppositiepartij PVDA vraagt inzage in de boeken en stelt dat in 2017 al om een hoorzitting gevraagd werd. Cordy neemt de kritiek van PvdA niet “Er zijn nooit vragen over Let’s Go Urban gesteld, we hebben zelfs één keer een uitgebreide toelichting laten geven over het initiatief. Er kwam toen geen kritiek, integendeel. We hebben nooit vragen voor een hoorzitting gekregen.”

De financiële controles gebeurden door de districtsadministratie. “De audit die de stad heeft laten uitvoeren, concludeert dat die controles goed uitgevoerd werden. Het district werkte met convenanten, en als die goed sluitend opgezet zijn, dan is een goede controle mogelijk.”

“Er moet kwaliteitsbewaking blijven. Onze conclusie is niet dat we van de subsidies af moeten. We proberen met heel veel actoren samen te werken: jeugdbewegingen, professioneel jeugdwerk, enzovoort. Wij doen het met duidelijke convenanten die controle mogelijk maken. “

0 Comments on “Districtsburgemeester Paul Cordy na Kauakibi-gate: “We moeten niet massaal gaan snoeien in subisidies.””

Leave a Comment