Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Waar staat NewB?

Share

In januari  2020 kreeg coöperatieve bank NewB haar banklicentie. Tot dan kon NewB wel al verzekeringen maar nog geen echte bankproducten aanbieden. We vragen aan woordvoerster Sigrid Gulix wat er ondertussen  gebeurd is en waar NewB nu staat.

“NewB biedt zicht- en spaarrekeningen aan en geeft ook kredieten aan particulieren. Er wordt momenteel aan een aanbod voor professionelen gewerkt, bedrijven en organisaties dus. We zullen in de toekomst ook beleggingsfondsen aanbieden. ”

” De betaalkaarten komen er tijdens de zomer. Zeker!”

De bank biedt alle standaard bancaire functies aan voor particulieren, maar nog geen betaalkaart.  “Daar werken we momenteel aan, en die kaart komt er tijdens de zomer. NewB blijft een on-line bank zonder bankkantoren. Alle verrichtingen kunnen gebeuren per telefoon via een app, of via de website.”

“Inclusiviteit is één van onze waarden, en we beseffen dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om digitaal te werken. Na de huidige crisis zullen we daarom terug op de baan gaan om lokale fora te organiseren en mensen bij te staan.”

Het lijkt erop dat heel wat potentiële klanten de komst van de betaalkaart afwachten: 10.000 van de 116.000 coöperaten hebben de stap gezet en minstens één rekening geopend bij NewbB.  Het doel is om eind dit jaar 50.000 klanten te hebben.

0 Comments on “Waar staat NewB?”

Leave a Comment