Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Prijs van de corona-vaccins naar $ 120 en meer per shot?

Share

Marc Botenga Foto: GUE/NGL via wikipedia

Marc Botenga van PVDA waarschuwt voor een prijsstijging van de corona-vaccins van 16 naar 120 of meer dollar per dosis. Die waarschuwing komt er nadat Pfeizer in een vergadering met investeringsbankiers, waaronder Goldman Sachs, stelde dat ze de prijzen fors willen verhogen om het rendement voor de bankiers op te drijven.

Marc Botenga: “Dat zou een hold-up worden op onze sociale zekerheid. Mogelijks zijn er volgend jaar veel meer vaccins beschikbaar en wordt de prijs gedrukt door concurrentie, maar kunnen het risico lopen om daar vanuit te gaan? Om de oligopolie te doorbreken moeten de patenten opengesteld worden en moet een technologietransfer naar andere landen en bedrijven georganiseerd worden. ”

Botenga vraagt om het Europees burgerinitiatief te tekenen dat de EU oproept om het verzet tegen publieke controle te staken.

Link:
Europees burgerinitiatief (niet PVDA)
dossier prijzen vaccins PVDA

0 Comments on “Prijs van de corona-vaccins naar $ 120 en meer per shot?”

Leave a Comment