Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vakbond Chemie en klimaatbeweging slaan handen in elkaar. Van Gestel: No Jobs on a dead planet!

Share

foto Leen

Raf Van Gestel, delegee bij chemiereus Air Liquide. “In de Antwerpse haven werken niet alleen 65.000 werknemers maar ook meer dan 1,5 miljoen omwonenden worden blootgesteld aan industriële risico’s zoals vervuiling van bodem en waterlopen, uitstoot van gassen, kans op explosie of straling. Werkgelegenheid is voor ons belangrijk maar volksgezondheid is dat nog meer want ‘there are no jobs on a dead planet’. Bedrijven en overheid moeten daarom hun verantwoordelijkheid nemen. Winst, rendabiliteit en het tevreden houden van de aandeelhouders kunnen hierbij niet de prioriteit zijn.” Door  deze actualiteitsmotie proberen we met de vakbonden een brug te slaan naar de milieubeweging. “Het principe van de “vervuiler betaalt” kan niet alleen gelden voor de bodemsanering. Ook voor alle gezondheidsschade die de huidige en voormalige werknemers opliepen of oplopen in de toekomst dient 3M haar verantwoordelijkheid te nemen.”

0 Comments on “Vakbond Chemie en klimaatbeweging slaan handen in elkaar. Van Gestel: No Jobs on a dead planet!”

Leave a Comment