Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

bioforum roept op voor PFOS compensatiefonds

Share

foto Esmeralda Borgo

Esmeralda Borgo van BioForum, de sectorvereniging voor biologische landbouw en -voedingsketen, doet een oproep aan de overheid om zo snel mogelijk een compensatiefonds op te richten voor de getroffen boeren door het PFOS schandaal. In een straal van 0-10km rond de 3M fabriek gaat het over een 25 tal bioboeren, waarvan twee CSA’s.

Het is nu vooral wachten tot OVAM met meetresultaten komt en er uitsluitsel kan gegeven worden over al dan niet aanwezige vervuiling in de eieren en groenten geteeld in dit gebied. Ook de resultaten van het bodemonderzoek zullen de ernst van de situatie voor de getroffen boeren en omwonenden beter weergeven. Het principe ‘de vervuiler betaalt’ moet worden gehanteerd, maar voor het zover is moet al overlegd worden met de landbouwminister over een onafhankelijk compensatiefonds. De getroffen (bio)boeren zijn op dit moment vooral teneergeslagen, hun levenswerk staat op de helling.  Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen in dit dossier.

0 Comments on “bioforum roept op voor PFOS compensatiefonds”

Leave a Comment