Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

ISVAG afvalverbrandingsoven: na een jaar nog geen nieuws van de Raad voor Vergunningsbetwistingen

Share

foto; RC

De weigering van de provincie Brabant om een gascentrale een vergunning te verlenen doet ons de vraag stellen hoe het eigenlijk staat met de nieuwe afvalverbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk. Die kreeg wel een politiek groen licht.

We vragen het aan Erwin Van de Mosselaer van de Milieuraad van buurgemeente Aartselaar, die de afvalverbrandingsoven liever kwijt wil dan rijk.

“Sinds er bijkomende soorten plastics in de pmd-zakken kunnen, merken we duidelijk dat de door de regering gevraagde daling van de hoeveelheid restafval ingezet is. Daardoor is de ISVAG-verbrandingsoven overbodig. De ophaling hier in Aartselaar met diftar-containers vermindert de hoeveelheid restafval nog verder. In april en mei vorig jaar werd 588 ton afval opgehaald, waarvan 347 ton restafval. In dezelfde periode dit jaar is dat gezakt naar 313 ton, waarvan 125 ton restafval.”

“Als de verbrandingsoven niet nodig is, dan zou het dom zijn om 185 miljoen te steken in een nog grotere afvalverbrandingsoven. ”

“De Milieuraad en anderen hebben procedures tegen de ISVAG-oven aangespannen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We zijn er gerust in dat we gelijk zullen krijgen, maar hebben geen zicht op wanneer de uitspraak zal vallen.”

0 Comments on “ISVAG afvalverbrandingsoven: na een jaar nog geen nieuws van de Raad voor Vergunningsbetwistingen”

Leave a Comment