Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verhuis brandweerkazerne naar Kielsevest: startschot van een Oosterweel-hoogbouwgolf?

Share

afbeelding Kielse Reddingsvest

De brandweerkazerne in de Paleisstraat verhuist naar een terrein aan de Kielsevest waar nu enkele oude woningen staan tussen het groen. Die moeten verdwijnen voor het project van AG Vespa dat veel meer dan de brandweerkazerne zal omvatten. 

Buurtbewoners Nele Van Parys en Tiziano Di Turi zien het project niet zitten. Volgens hen is er niet ernstig  naar alternatieve locaties gekeken, maar zijn die er wel. De kazerne zal minder dan twee van de vijf tot zeven bouwlagen in beslag nemen, de rest wordt een klassiek vastgoedproject met kantoren.“We werden niet op de hoogte gesteld van de plannen die ons pas in mei dit jaar ter ore gekomen zijn. Dit is door het stadsbestuur ook zo lang mogelijk uit de gemeenteraad gehouden.”

De buurtbewoners zien dit project ook als één element van een golf van hoogbouwprojecten die de investeringen in de (niet)overkapping rond de Antwerpen-Zuid knoop zullen voorafgaan. “Er zijn nu al plannen om de Konijnenwei aan de kant van de Singel vol te bouwen met hoogbouw.”

De buurt heeft zich verenigd onder de noemer Kielse Reddingsvest en organiseert zondag 19 december een protestactie en wandeling tot aan de Tivoli-site en het Victor-gebouw. Verzamelen om 11 uur aan het basketbalpleintje tegenover de Kielsevest.

0 Comments on “Verhuis brandweerkazerne naar Kielsevest: startschot van een Oosterweel-hoogbouwgolf?”

Leave a Comment