Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Buurtwerking Elegast – Den Dam

Share

Timor Nonneman licht voor ons de werking toe van buurtwerking Elegast Den Dam, naar aanleiding van hun filmavond in de reeks Maandelijks op Maandag in Filmhuis Klappei.

De buurtwerking in ‘het dorp Den Dam’ ontstond een goeie dertig jaar geleden uit een samengaan van een enthousiaste parochiewerking met sociale professionals van het netwerk Elegast. De gebruikte lokalen zijn dan ook nog steeds die van de (mogelijk binnenkort afgebroken) Sint Lambertus-kerk. Daar, en in de voormalige Sint Lambertusschool, vind je een breed scala aan activiteiten: een fietsatelier, een kledijzolder, een hobbykelder, een vrouwengroep, een digitale vraagavond, een puzzelkliekje, oefenkansen Nederlands, naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding, hulp bij administratief ingewikkelde toestanden met belasting, vakbond, mutualiteit, bank of huisbaas … Daarnaast zijn er minder frequente evenementen, zoals repair cafés (volgende op 26 maart) en het jaarlijkse buurtfeest (11 juni). In de zomer gaat een nest Dam-kinderen altijd in Vorselaar wat natuur opdoen.

Elegast Den Dam was ook samen met de bewonersgroep het Damcomité betrokken bij het tot stand komen van de plannen voor de slachthuissite, alhoewel het b.v. nog steeds niet duidelijk is of het project naast een verdubbeling van het aantal Dam-inwoners ook enige verhoging van het aantal sociale woningen zal voorzien. Zij zien het vooral als hun taak om de buurtbewoners goed op de hoogte te houden en hun noden en bezorgdheden door te geven aan de projectontwikkelaar.

0 Comments on “Buurtwerking Elegast – Den Dam”

Leave a Comment