Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Ondertussen in Jemen

Share

Taizz , Jemen (foto: Apie via wikipedia)

Moestafa is een jongeman uit Taiz in Jemen. Hij werkt als hulpverlener en getuigt over de staat van zijn land waar een burgeroorlog door de omringende landen gebruikt wordt in een stijd  over regionale controle.

“De buurlanden (Saoedi Arabië, VAE en Iran) en de VSA denken dat ze te winnen hebben met een voortdurende oorlog, daarom leveren de onderhandelingen die aan de gang zijn niets op. De regering van president Mansoer Hadi heeft geen controle over het land. Iran gebruikt de Houti’s en de Verenigde Arabische Emiraten hebben met de Transitional Council ook een militie gecreëerd. ”

“Door de oorlog is de economische toestand bar slecht, met de grote meerderheid van de bevolkingen in armoede. Er is ondervoeding en geen werk. De mensen willen het land uit om de miserie te ontvluchten, ik ook.”

Twee weken geleden bombardeerde de Saoedische coalitie een gevangenis met meer dan honderd burgerdoden als resultaat. Door nog een bombardement van een datacentrum op dezelfde dag, zat een groot deel van het land vijf dagen lang zonder internet en telefoonverkeer.

0 Comments on “Ondertussen in Jemen”

Leave a Comment