Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Forum Humane Stad

Share

Filip en Willy van Geen 8 hoog in de studio. Ze vertellen eerst over hun eigen initiatief, waarbij de buurtbewoners van oud Berchem zich verzetten tegen plannen van de stad voor de bouw van een kantorencomplex in het kader van het masterplan Mariahof aan het De Villegaspark.

Omdat ze beseften dat er veel gelijkaardige zaken lopen en liepen in onze stad gingen ze contacten zoeken om nuttige tips te verzamelen. Ze merkten al snel dat er weinig uitwisseling is tussen die verschillende buurtcomités, met als gevolg dat wakkere burgers opnieuw en opnieuw een moeizaam leerparcours doorlopen (het warm water uitvinden). Om dat euvel te verhelpen starten ze nu met Forum Humane Stad, een kennisplatform voor burgerbewegingen in Antwerpen. Het is nog even zoeken, en veel overleggen met andere activisten natuurlijk, voor het allemaal concreet vorm gaat krijgen. Wat wel al concreet op de agenda staat, is woensdagavond 8 februari. Het zal dan gaan over ‘burgerparticipatie en stadsontwikkeling op mensenmaat’ in De Nieuwe Vrede. Gratis, wel inschrijven verplicht.

0 Comments on “Forum Humane Stad”

Leave a Comment