Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Zuid Spanje: Biofruit met een smaakje

Share

foto: Boerenforum

Een groot deel van het (bio)fruit en de biogroenten in onze supermarkten zijn afkomstig van de streek rond Almería in Zuid Spanje. Arbeiders worden echter amper betaald en niet gehuisvest. De krottenwijken die daardoor ontstaan, zijn slecht voor het imago. Daarom wil de overheid de kampen uitruimen. Zonder dat er andere woningen beschikbaar zijn …

We hebben  Birgit Haepers van het Boerenforum aan de lijn. Het Boerenforum pleit voor een meer lokale landbouw van de kortere keten. “Almería is het Qatar van Europa. Dit neo-liberaal business model van landbouw groeit omdat het steunt op uitbuiting. “

De lokale overheid wil maandag 30 januari de sloppenwijk El Walili bij Nijar uitruimen en vernietigen. Het Boerenforum voerde op 26 januari actie bij de Spaanse ambassade voor de rechten van de landarbeiders en tegen een ontruiming zonder dat alternatief onderdak voorzien is. 

0 Comments on “Zuid Spanje: Biofruit met een smaakje”

Leave a Comment