Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

V-Nieuws

Share

De organisatie  Vlaams Belang heeft een “onafhankelijk Vlaams nieuwskanaal” opgericht, V-Nieuws . Een handleiding door Tom Cochez van Apache.  

Tom Cochez: “V-Nieuws is een onderdeel van uitgeverij Egmont, die eigendom is van de organisatie.   De website wordt volgeschreven door leden van het KVHV Gent, die de stoottroepen vormen van  Dries Van Langenhove. De graficus heeft een opmerkelijke facinatie voor hakenkruisen. Zo was zijn afstudeerwerk  een boekenkast in de vorm van een swastika.”
“Dit maar om een beeld te geven wat onder de kap zit van  het ‘onafhankelijk Vlaams nieuwskanaal’.”

We eindigen met een overzicht van wat er in de nieuwe editie van Apache-magazine staat. Cochez: ” Er is een focus op klimaat met stukken over  de bruinkoolindustrie in het Duitse reinland, ‘activistiche’ academici, rewilding in Schotland en andere artikels.” 
“Sommige kranten, zoals De Standaard,  leveren goede bijdragen over klimaat maar dat gebeurt nogal ad-hoc. We vonden dus dat we het dit keer als en totaalpakket moeten brengen.”
Verder vind je in het magazine ook de vaste strip en enkele columns.

0 Comments on “V-Nieuws”

Leave a Comment