Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Keerlussen in Deurne

Share

In 2006 was er voor het eerst sprake van een nieuwe keerlus voor trams in Deurne, op de Boekenberglei. De plannen werden concreter vanaf 2017. Vanuit de buurt kwamen er heel wat opmerkingen over de veiligheid, het wegvallen van de wekelijkse markt, de kap van bomen … en, in een breder kader, het beleid van het openbaar vervoer. Zoals de plannen nu voorliggen komt de lus er enkel om een tram minder verder te laten rijden, voor een inkrimping van het aanbod dus. Alternatieve voorstellen zijn om de tram te laten doorrijden tot de keerlus bij Silsburg; of liever nog het aanbod uit te breiden door de lijn door te trekken naar Deurne Noord (via de Ruggeveldlaan) of naar Borsbeek. Deze zomer liep er een openbaar onderzoek, waarbij zo’n kleine 2000 bezwaarschriften werden ingediend. Het is nu wachten op het al dan niet toekennen van een omgevingsvergunning.

We belden met Charlotte van buurtwerkgroep Het Juiste Spoor. Op hun website vindt u de hele voorgeschiedenis, de details van de diverse plannen, en de argumenten van de buurtwerkgroep om de keerlus niet aan te leggen.

0 Comments on “Keerlussen in Deurne”

Leave a Comment