Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Einde contract krantenverdeling in zicht

Share

DPG-toren, foto: Bert76 via wikipedia

Er komt een einde aan de subsidiëring van de kranten- en tijdschriftenbedeling. Jarenlang was Apache zowat de enige die het systeem aankloeg. Wegens intransparant, en omdat de mediabedrijven de miljoenensteun niet nodig hadden.

“Na jaren stilzwijgen schrijven de opiniemakers van mediagroepen nu dat het tijd werd dat het krantencontract op de schop gaat. Ik had gehoopt dat ze iets objectiever over hun eigen bedrijf zouden berichten“, zegt Tom Cochez van Apache.

“Vooral DPG (o.a. HLN, Humo, Dag Allemaal, Story) is schijnheilig als je weet dat de groep (van Christian Van Thillo, nvdr) zijn sterke positie te danken heeft aan die subsidies, en minder negatieve effecten zal ondervinden van het verlies dan bijvoorbeeld de Franstalige groepen.” Volgens Cochez zou dit ertoe kunnen leiden DPG haar machtspositie nog verder versterkt door overnames in het zuiden van het land.

0 Comments on “Einde contract krantenverdeling in zicht”

Leave a Comment