Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Groen: geen harde maatregels in verband met Gaza

Share

foto: IDF via wikipedia

Binnen de nationale regering is Groen kritisch over de aanval van  Israël op Gaza  maar er is vooralsnog geen sprake van zware druk op het regime om de slachtpartij te doen stoppen. 

We bellen Bogdan Van Den Berghe van Groen:  “We vragen met de regering een onmiddellijk staakt het vuren. We willen dat er maatregels genomen worden tegen de gewelddadige kolonisten, We hebben vijf miljoen vrijgemaakt voor de versterking van het Internationaal Strafhof en hebben ook humanitaire hulp voorzien voor de regio. Er is verder een motie in het parlement voorgelegd om producten die uit de bezette gebieden komen niet onder preferentiele tarieven te verkopen.  Er zijn tal van maatregels die de regering genomen heeft. We zijn vanaf  1 januari voorzitter van de Europese Raad en kunnen proberen via die rol een veel assertiever standpunt te bekomen.”

We contacteerden ook CD&V voor een verduidelijking van het standpunt maar daar wenste niemand te reageren.

Bogdan Van Den Berghe is Groen- lijsstrekker van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober en staat op de tweede plaats voor het Vlaams deelparlement bij de verkiezingen in juni.  

We eindigen ons gesprek met een update van het dossier van de Stuivenbergsite. 

 

0 Comments on “Groen: geen harde maatregels in verband met Gaza”

Leave a Comment